Din ce în mai multe locuri de fine-dinning, în care trăiești experiențe culinare cu adevărat memorabile, apar și în România și în Bulgaria, însă eu acum îți povestesc despre unul cu totul și cu totul special, care oferă un adevărat festin al aromelor și esteticii culinare, simbol al unui brand de ospitalitate pe care nu îl găsești în România, dar în Bulgaria, da!

Și mă refer aici la vestitul brand hotelier Hyatt, și mai exact la una din cele mai de prestigiu mărci premium ale acestuia, și anume, Regency.

Două sunt locațiile din Bulgaria, în care poți simți atmosfera unei mărci hoteliere care scrie istoria ospitalității, reconstruindu-i definiția.
Unul este în Sofia, Hyatt Regency Sofia, celălalt într-un orășel micuț, de care e posibil să nu fi auzit, dar cu siguranță ai trecut pe lângă el, pe autostrada spre Sofia. Praveț se numește și dacă ai fost atent, la câțiva kilometri după ce începe autostrada, cu 60 de km înainte de Sofia, pe partea stângă se vede o clădire impetuoasă, un lac, terenuri de golf, și multă, multă verdeață pe fondul munților.

Acela este chiar Hyatt Regency Pravets Resort 5*, deschis anul trecut. Am avut bucuria să particip la deschiderea oficială, am scris și un articol pe care îl găsești aici: Hyatt Regency Pravets Resort: deschidere oficială (foto)

Iar acum să-ți spun povestesc despre unul din restaurantele hotelului:
„Lion & Rose” se numește, e în sistem de servire a-la-carte, cu specific steak, grill și mediterranean și uneori organizează cine speciale cu degustare de vinuri, la care te îndemn să mergi măcar o dată în viață, ca să trăiești o experiență culinară completă. Și când spun asta, am în vedere exact elementele care definesc conceptul de fine dining.

- Design interior
Designul interior este primul element cu care intri în contact și-ți captivează atenția atenția într-un restaurant fine dining: materiale de calitate superioară, decor sofisticat și inedit, realizat de artiști, combinații cromatice și texturi care invită la o experiență multizensorială și creează o atmosfere exclusivistă, în care contează atât discreția și intimitatea, cât și soluțiile de prezentare a felurilor de mâncare sau spațiul de lucru al echipei din bucătărie.


- Meniu
Aici vorbim atât despre ingrediente, despre mâncare și despre băuturi, iar cuvintele cheie sunt selecție, calitate, rafinament, și foarte, foarte multă creativitate. Mai ales în astfel de cine speciale cu degustare de vinuri, în care tot meniul a fost conceput special să se combine bine cu vinurile prezentate.
Ingrediente proaspete, locale, de foarte bună calitate și atent selectate, armonios, colorat, elegant inedit combinate și impecabil pregătite de master-cheful și echipa lui.
Nimic din ce e pe farfurii nu este întâmplător așezat, totul face parte dintr-un concept unic menit să-ți răsfețe toate simțurile, pentru că așa cum îmi spunea Vasily Bochanov, mastercheful restaurantului, „prima dată mănânci cu ochii”, iar mâncarea servită servește nu numai corpul, ci și sufletul.
Cu ochii am mâncat și eu prima dată, mousse de rață cu jeleu de mandarine și alune caramelizate, carpaccio din carne de vită afumată, cu sos ”Tonato”, capere crocante și ceapă roșie marinată, fondue cu peccorino, obrăjori de vită gătite la foc mic, cu piure de dovleac copt.
Iar la desert, „Tiramisu”, servit ca-n fotografia de mai jos, și însoțit de un vin-liqueur Muscat, Boutique Collection Domaine Boyar.
Vinurile au fost prezentate de somelierul Asen Asenov.

- Servire – impecabilă, cu atenție la fiecare mișcare de ridicare sau de așezare a farfuriilor, a șervețelor, a paharelor.
Atitudinea și conduita personalului fac diferența înr-un astfel de restaurant. Ești întâmpinat, condus la masă, ești discret supravegheat să nu ai nevoie de ceva și când o faci, parcă, din privire cineva din personal înțelege și vine la masa ta.
Personalul unui astfel de restaurant pe lângă eticheta necesară, cunoaște foarte bine și produsele, are o cultură culinară bogată și îți poate oferi explicații despre meniu.
Și nu în ultimul rând, aș aminti despre ținuta vestimentară, care confirmă încă o dată nivelul și statututul, dacă vrei pe care îl deține un restaurant cu brand Hyatt.
- Atmosferă – Iluminatul ambiental, scenografic parcă, lipsa compromisurilor și a improvizațiilor, muzică de calitate în surdină creează o atmosferei deosebită, îmbietoare, ca într-un spectacol interactiv, la final apare alături de tine, se prezintă și-ți spune vorbe, chiar mastercheful, care, ca un adevărat artist și-a pus semnătura pe meniu.

Și oricum pe durata unei cine la „Lion & Rose”, îl poți aborda cu întrebări, dacă nu e super prins ca în fotografie 🙂
- Identitate și concept de brand – că de n-ar fi brand, nimic din cele de mai sus nu s-ar povesti
Aici, însă eu nu mai spun nimic, doar vi-l citez pe Vasily Bochanov, masterchef cu experiență de 10 ani în Hyatt, ceea ce spune el, „e cu totul și cu totul diferit pentru că, prin ce tot ce pui în farfurii, nu te reprezintă doar pe tine și echipa ta, ci mai ales brandul. Și aici vorbim despre Hyatt, despre standarde. Și mai ales despre experiență. Din momentul în care intră pe ușă, oaspetele nostru trebuie să trăiască experiența Hyatt, indiferent dacă e cazat în hotel sau nu.”
Și ăsta e motivul pentru care la Lion & Rose, și în orice restaurant Hyatt, te simți special, ești „acela” și nu unul dintre toți ceilalți și trăiești o experiență spirituală, multisenzorială.
Urmărește pagina de Facebook a hotelului, acolo sunt anunțate toate evenimentele și mergi să te răsfeți într-o astfel de călătorie culinară! Iar dacă te cazezi acolo, te bucuri și de peisaj, de plimbare în natură, poți juca tenis sau golf. Sau merge la SPA și piscină!