
Carte de vizită:
Născută în Bulgaria, Teodora Silagieva Pituru, se muta în România în toamna lui 1997 pentru a studia Stomatologia, la Facultatea de Medicina Dentară – UMF Craiova și începea anul pregătitor de studiu al limbii române.
În 1998 se muta la București pentru a-și continua studiile la Facultatea de Medicină Dentară, pe care a absolvit-o în 2004, iar în 2007 a finalizat pregătirea în specializarea Chirurgie Dento-Alveolară, la Universitatea „Carol Davila” din București, Facultatea de Medicina Dentară.
2005 e anul în care un vis devenea realitate și lua naștere Cabinetul individual de Stomatologie TheaDent.
Între anii 2013 – 2017 a urmat și Facultatea de Medicină Generală și, în paralel, specializarea în Chirurgie oro-maxilo-facială.
Doctoratul în chirurgie, în urma căruia a obținut un brevet pentru un dispozitiv medical utilizat în traumatologie, l-a susținut în 2017.
Din 2018 profesează ca asistent universitar la Clinica de chirurgie OMF, continuând să-și desfășoare și activitatea de medic specialist la Spitalul „Dan Theodorescu”, acesta fiind și singurul spital din București specializat în chirurgie oro-maxilo-faciala.

Despre toate acestea, dar și despre omul Teodora veți afla în rândurile următoare.
Spune-ne câte ceva despre Teodora Silagieva Pițuru!
Mă numesc Teodora, prietenii îmi spun Teo.
Sunt mama a doi copii minunați, mereu înconjurată de prieteni, și sunt colega unor oameni extraordinari și medici foarte buni.
În trecut am practicat dans sportiv și puțin balet. Acum in timpul liber îmi place să dansez, practic yoga si meditație pentru relaxare.
Șansa în viață m-a călăuzit spre medicină, actuala mea pasiune, care a fost susținută și de oamenii de valoare cu care m-am întâlnit la fiecare pas și care au crezut în mine.
Unul dintre lucrurile care-mi creează un sentiment intens de fericire este că reușesc să redau oamenilor un zâmbet frumos și sănătos.

Cea mai mare provocare în Romania?
România a fost pentru mine o oportunitate de a urma o facultate. Îmi doream mult să plec din orașul meu natal Vidin, unde tinerii nu aveau multe șanse de dezvoltare profesională.
Iar cea mai mare provocare a fost să învăț limba română și să mă adaptez stilului de viață din România.
La început nu înțelegeam nimic din ce se vorbea…când începea și când se termina o propoziție. Mă întrebam deseori cât o să rezist așa 😊 Am vrut sa renunț de o mie de ori, ba chiar mi-am facut și bagajul, si m-am întors acasă, dar am revenit în același week-end.
Anul pregătitor nu a fost de ajuns. Soarta m-a adus în România, fără să știu chimie, latină, anatomie. Dar am învățat totul cu ajutorul colegilor și profesorilor, cărora, profit de ocazie, și le mulțumesc.
În anul doi de studii vorbeam deja cursiv și înțelegeam foarte bine tot ce se vorbește, iar în 2015 am primit cetățenia română, acesta fiind momentul în care am început, practic, să fac parte din acest popor.
Ce te-a învățat România în acești ani?
Foarte multe 😊
În business am învățat să-mi prezint serviciile cu sinceritate, cu plusurile si minusurile pe care le au, să fiu flexibilă si să mă adaptez în funcție de pacienți, indiferent de naționalitate sau de limba pe care o vorbesc.
Aici în Romania primează calitatea, reputația mărcii, dar și a prestatorului de servicii. Iar reputația ți-o construiești cu greu, în timp, cu muncă, cu bani, și o poți pierde foarte ușor. Ca oriunde în lume.
De aceea, este foarte important să te perfecționezi continuu, să crești nivelul de tehnologie și calitatea serviciilor. Concurența este foarte mare și dacă nu faci nimic din toate astea, nu poți progresa.
De aceea investesc în tehnologii de ultimă oră, dar mai ales în proprii oameni.
Cum s-a născut pasiunea pentru stomatologie?
Dintotdeauna mi-a plăcut sa zâmbesc, sunt o fire optimistă, și sunt de părere ca zâmbetul reprezintă o carte de vizită care ne călăuzește prin lume. Mi-am dorit dintotdeauna să reușesc să aduc în preajma mea cât mai mulți oameni fericiți și capabili să-și exprime zâmbetele.
De ce ai ales Chirurgia oro-maxilo-facială?
A început ca o provocare, dar pe parcurs am realizat că, de fapt, era ceea ce căutam.
Ți-ai deschis propriul cabinet imediat după terminarea facultății. Acum TheaDent este o clinică. Ne spui mai multe despre ea?
Clinica dentară TheaDent se află în București, într-o vilă cochetă pe strada Ghiocei nr. 28.
Suntem o echipă de medici tineri, specialiști în diferite ramuri, capabili, ambițioși, dedicați profesiei și care ne dezvoltăm profesional în permanență.
Oferim servicii de chirurgie dentară, ortodonție, endodonție, parodontologie, implantologie și suntem mândri de calitatea serviciilor pe care le oferim.
Garantat, vizita la clinica noastră este o experiență plăcută si prietenoasă, indiferent dacă vii pentru alinierea dinților pe arcadă, pentru tratarea si ameliorarea paradontezei, sau pentru chirurgie, inserare de implanturi, adiții osoase, sinus lifting, prelevare de grefe, reconstrucție de țesuturi sau extirpare de chisturi.
La fel de bine te vei simți și dacă beneficiezi de ultima tehnologie în domeniul implanturilor ”Fast and fix”, prin care inserăm implanturi, iar pacienții beneficiază de dinți ficși în aceeași zi, sau dacă apelați la EMS – detartraj si curățarea dinților, un procedeu nedureros, special pentru pacienții cu paradontoză și implant, care nu distruge țesuturile, iar dinții arată ca noi.
La TheaDent tratați și copii?
Copiii sunt mai mult decât bine-veniți: și ei beneficiază de toată gama de servicii dentare specifice, pentru care primesc și premii.

În acest timp părinții lor se pot delecta cu un pahar de vin bulgăresc la barul din curtea clinicii 😊

Care este satisfacția la finalul unei zile petrecute în cabinet?
Sfârșitul unei zile de lucru îmi reconfirmă sentimentul că am alături o echipă minunată și că împreună reușim să redăm pacienților, încrederea în sine.
O să te rog acum să mergem în Bulgaria 😊 În opinia ta, prin ce se deosebesc bulgarii și românii? Și prin ce se aseamănă?
Bulgarii văd în două culori – alb sau negru.
Românii au toate nuanțele de gri si jonglează cu ele, întotdeauna, oricând si oricum cu toate situațiile. Așa se comportă în toate, și în afaceri și în viața personală, în interacțiunile cu oamenii.
Bulgarii nu sunt oameni de compromis, sunt mai direcți,…poate mai sinceri.
În România, până la urmă ajungi la compromis după întâlniri care se termină cu ”mai vedem”, ne mai auzim, ne mai gândim… hai sa mai așteptăm”. La finalul întâlnirii nu prea înțelegi dacă persoana respectivă vrea sau nu să colaboreze cu tine.
Avem, însă, același spirit balcanic, pasional. Parcă românii sunt, totuși mai veseli, mai fericiți, se poartă mai degajat și au un nivel de trai mai bun. Există însă diferențe mari între capitală și provincie.
Ne spui câte ceva despre meleagurile copilăriei tale? Dincolo de all-inclusive, ce destinații le recomanzi românilor?
Bulgaria este o țară care oferă o mare diversitate de peisaje, de locuri, de servicii disponibile în toate anotimpurile.
Românii deja cunosc Bulgaria, în special zona de nord a litoralului, orașele apropiate de granița cu România si Bansko la munte.
Însă dincolo de toate acestea, există stațiuni de SPA cu dotări și servicii extraordinare, și aici trebuie menționat Velingrad – capitala apelor termale din Bulgaria.
Plovdiv, cred că este o destinație despre care se vorbește mult prea puțin în România. Este o bijuterie de oraș vechi, cu o istorie bogată, situat pe 7 coline, fostă capitală culturală europeană.
Regiunea Plovdiv este una din cele mai prospere regiuni viticole, acolo se pot vizita multe domenii viticole cu crame de vinuri extraordinar de bune.
Iar în drum spre Grecia, nu ratați unul din cele mai romantice orășele – Melnik!
Plovdiv/ Bulgaria Melnik/Bulgaria
Acum, la final, Teodora, spune-ne, te rog, ce planuri de viitor ai?
Planurile de viitor îmi sunt strâns legate de sfatul pe care l-am primit de curând de la o persoană foarte dragă, care m-a sfătuit să mă iubesc mai mult. 😊
Și asta voi face, pentru că numai așa voi putea dărui, mai departe, dragoste și bucurie tuturor celor cu care mă întâlnesc în viață, la clinică, sau în orice alt loc.
Citește și 15 lucruri mai puțin cunoscute despre Bulgaria
=>Dacă vrei să afli mai multe informații inedite despre locuri, oameni și întâmplări din Bulgaria, hai și tu, și adu-ți și prietenii, în grupul Descoperă Bulgaria!
=>Dacă scrii despre Bulgaria și vrei să-ți publicăm un articol, trimite textul la i.bahovski@myro.biz
Comments are closed.