Master Chef Petar Burakov, complex Horizont, Varna: "Orice regiune din Bulgaria are potențial de a fi capitală culinară" - By Julia Master Chef Petar Burakov, complex Horizont, Varna: "Orice regiune din Bulgaria are potențial de a fi capitală culinară" - By Julia

Master Chef Petar Burakov, complex Horizont, Varna: “Orice regiune din Bulgaria are potențial de a fi capitală culinară”

Master Chef Petar Burakov, complex Horizont, Varna: "Orice regiune din Bulgaria are potențial de a fi capitală culinară" - By Julia

Petar Burakov este absolvent al Colegiului de Turism din orașul Varna. A parcurs cursul de calificare „Standarde internaționale în domeniul serviciilor de restaurant în turism”, unde a fost inițiat în bazele bucătăriei de înaltă clasă, personal, de către Hans Lauer, membru al Academiei Culinare Americane. Anii de experiență i-au oferit posibilitatea să lucreze în unele din cele mai bune restaurante din Varna, o parte din care au obținut premiul „Restaurantul anului“. Chiar într-unul din acestea a avut privilegiul să îl cunoască și să lucreze personal cu bucătarul șef Mauro Colagreco, “Mirazur”- 3 * Michelin, care a câștigat premiul pentru „Cel mai bun restaurant din lume în anul 2019“.

Petar Burakov este absolvent al Colegiului de Turism din orașul Varna. A parcurs cursul de calificare „Standarde internaționale în domeniul serviciilor de restaurant în turism”, unde a fost inițiat în bazele bucătăriei de înaltă clasă, personal, de către Hans Lauer, membru al Academiei Culinare Americane.

Anii de experiență i-au oferit posibilitatea să lucreze în unele din cele mai bune restaurante din Varna, o parte din care au obținut premiul „Restaurantul anului“. Chiar într-unul din acestea a avut privilegiul să îl cunoască și să lucreze personal cu bucătarul șef Mauro Colagreco, “Mirazur”- 3 * Michelin, care a câștigat premiul pentru „Cel mai bun restaurant din lume în anul 2019“.

Bună ziua, chef Burakov! Restaurantele din cadrul complexului „Horizont“ – „Marche” și „LaVeranda” sunt unele dintre cele mai reprezentative din Varna, datorită locației, design-ului impresionant și meniului unic. Suntem în pragul noului sezon turistic estival. Care sunt cele mai noi surprize din meniul pe care l-ați creat pentru oaspeții renumitului complex Horizont din Varna?

Bună ziua! Vom întâmpina sezonul care începe, atât cu oferte noi în arta culinară, cât și clasice, care au devenit o parte integrantă a meniului estival, preferat de către toți oaspeții complexului „Horizont“.

Pentru oaspeți fericiți este nevoie de un echilibru între noile tendințe și gusturi, și felurile clasice preferate, precum și un pic de arome proaspete și dragostea echipei. Nu aș vrea să dezvălui toate noutățile încă de acum, dar pot să confirm că ne străduim să oferim o doză de diversitate în fiecare zi.

Este important interiorul într-un restaurant? Pentru că dumneavoastră, pe lângă meniul excelent, vă impresionați oaspeții și cu decorul minunat.

Vă mulțumesc pentru această apreciere! Este adevărat că ambianța și design-ul îi atrag pe oaspeții noștri, în mod clar. Iar acestea combinate  cu bucătăria îi determin să revină.

Din perspectiva anului trecut, oamenii caută echilibru între o ambianță liniștită, confortabilă și sigură, care să ofere posibilitatea pentru contacte sociale, o cină liniștită sau o întâlnire în compania prietenilor.

Toate acestea le puteți găsi în restaurantul a la carte „Marche”, grătarul olandez de lângă acesta, restaurantul de vară „LaVeranda” și clubul de noapte deschis. Sau altfel spus, întreg orizontul se află în fața oaspeților noștri.

 „Marche” și „LaVeranda” sunt restaurantele preferate ale locuitorilor din Varna și ale oaspeților orașului – nu doar pentru vizite individuale, ci și pentru petreceri personale sau familiale. Cum ați câștigat încrederea clienților în concurența cu atât de multe localuri?

Acesta este rezultatul unei munci îndelungate. Pregătirea unui eveniment necesită multă muncă în echipă. Pentru noi, oaspeții sunt pe primul loc. Pentru ca rezultatul să poată fi excelent, managerii noștri, precum și echipa din bucătărie și  service-ul se străduiesc să abordeze individual fiecare eveniment și să găsim astfel rețeta corectă a succesului.

Arta culinară se dezvoltă dinamic în toată lumea. Care este ultima tendință în alimentație? Dumneavoastră vă adecvați meniul cu noile trenduri, le combinați cu  experiența și gustul personal?

În mod clar, arta culinară este unul din domeniile care se dezvoltă foarte dinamic. Ne-am orientat către bucătăria regională. Feluri de bucate care să combine produsele din regiune, produse de micile ferme, cu calitate și gust dovedite.

Astfel, și oaspeții se interesează nu doar de mâncarea gătită, ci și de produsele folosite pentru aceasta și de proveniența lor. Cu noile tendințe vine întotdeauna și întrebarea cât vor rezista acestea în timp.

Produsele vegetale reprezintă o astfel de tendință sustenabilă. Tot mai mulți oaspeți găsesc ca atractive ofertele vegan și vegetariene. Astfel, acestea s-au transformat într-o parte integrantă a meniului nostru: Salată din brânză de mieji și cocos, „șnițel“ din mânătărci și „friptură“ de țelină.

Parisul este considerat capitala culinară a lumii. În opinia dumneavoastră, care este orașul culinar al Bulgariei și de ce?

În prezent, cu greu se poate indica doar un singur oraș drept „capitală culinară“. Fiecare regiune din Bulgaria are propriul potențial de a deveni astfel – cu diversitatea de produse, rețetele locale tradiționale combinate cu inspirație și dragoste pentru arta culinară, poate fi sursa unor idei și tendințe noi. Bineînțeles, și cu oaspeții care le vor aprecia.

Master Chef Petar Burakov, complex Horizont, Varna: "Orice regiune din Bulgaria are potențial de a fi capitală culinară" - By Julia

Sursa: BgTourism.bg partener byjulia.ro